Roland RD-700NX

Roland RD-700NX
Van €3198,= Voor € 

Vleugelpiano

De akoestische pianogeluiden van de RD-700NX zijn afkomstig van Rolands SuperNATURAL Piano-klankbron. U kunt kiezen uit maar liefst 3 pianotypes (“Concert”, “Studio” en “Brilliant”) en 30 variaties. De SuperNATURA Piano-technologie betekent op drie belangrijke vlakken een serieuze verbetering: de respons op de aanslag, het uitsterven van de noten en de klankvariaties in de verschillende registers. Terwijl er tot nu toe sprake was van duidelijk hoorbare trappen in de aanslagvariaties en nootovergangen, om maar te zwijgen van de onnatuurlijke “loops” bij lange noten, zorgt de SuperNATURAL Piano-technologie voor vloeiende en vooral muzikale overgangen, terwijl het geluid bovendien driedimensionaal lijkt te zijn.

Elektrische piano

Omdat u zowel live als in de studio ook vaak een elektrische piano nodig hebt, is de RD-700NX voorzien van op de SuperNATURAL-technologie gebaseerde E. Piano-klanken, die “vintage”-instrumenten uit de jaren 1960, ‘70 en ‘80 emuleren. En naast de emulatie biedt deze technologie nog plaats voor de creatie van compleet nieuwe elektrische pianoklanken. Zo kunt u bv. de plaatsing van de (virtuele) pickup wijzigen of het (virtuele) instrument van andere onderdelen voorzien.

 PHA III-klavier

Het PHA III-klavier met drukpunt van de RD-700NX heeft een vrijwel natuurlijk toucher en kan bijzonder expressief worden bespeeld. Nieuw bij het PHA III-klavier zijn de verbeterde nootrepetities en de bijzonder authentieke aanslagrespons. Het drukpuntmechanisme heeft hetzelfde “klikeffect” als een vleugelklavier, wat met name voor een expressief pianissimospel van belang is. Het klavier is voorzien van ons “Ivory Feel”-materiaal dat de vochtigheid absorbeert, zodat uw vingers zelfs op extreem warme plaatsen nooit meer wegschuiven. En omdat het oog ook wat wil, hebben de zijkanten van de witte toetsen dezelfde kleur als op een akoestische piano.

Sound Focus

De innovatieve “Sound Focus”-functie zorgt ervoor dat alle noten –zelfs bij subtiele pianissimopassages– duidelijk hoorbaar blijven. Dankzij de fasecorrectie van de SuperNATURAL-technologie houdt deze functie het geluid van de RD-700NX zelfs in drukke arrangementen overeind zonder gebruik te maken van een compressor – en vooral zonder het geluid te kleuren. Zo kan elke pianist zich volledig op zijn partijen concentreren en altijd de gewenste dynamiek hanteren zonder de klankkwaliteit in het gedrang te brengen.

Vliegensvlugge bediening

De inmiddels genoegzaam bekende “One Touch Piano”-functie van de RD-serie werd voor de RD-700NX opnieuw uitgebreid. Daarmee hebt u directe toegang tot de belangrijkste pianogeluiden en setups. Vanaf heden kunt u immers met de druk op één knop 3 verschillende piano- en 3 elektrische pianotypes oproepen.

Alles erop en eraan

Naast de voortreffelijke vleugel- en elektrische pianoklanken bevat de RD-700NX in totaal 242 klanken, 10 toonwielorgels, 256 GM2-klanken, 5 Rhythm Sets en 9 GM2 Rhythm Sets. En dankzij het nieuwe LCD-display op hoge resolutie en een grafische gebruiksinterface vindt u de benodigde klanken ook in een mum van tijd terug.