Roland FP-7F-BK

Roland FP-7F-BK
Van €2460,= Voor €

SuperNATURAL Piano

De grootste troef van de FP-7F is waarschijnlijk zijn SuperNATURAL Piano-klankbron. De SuperNATURAL Piano-technologie betekent immers op drie belangrijke vlakken een serieuze verbetering: de respons op de aanslag, het uitsterven van de noten en de klankvariaties in de verschillende registers. Terwijl er bij andere samplegebaseerde oplossingen tot nu toe sprake was van duidelijk hoorbare trappen in de aanslagvariaties en nootovergangen, om maar te zwijgen van de onnatuurlijke “loops” bij lange noten, zorgt de SuperNATURAL Pianotechnologie voor vloeiende en vooral muzikale overgangen, terwijl het geluid bovendien driedimensionaal lijkt te zijn.

Nieuw PHA III “Ivory Feel”-S-klavier

De FP-7F is uitgerust met het splinternieuwe PHA III “Ivory Feel”-S-klavier van Roland. Met hetzelfde hamermechaniek en de drukpunttechnologie van het PHA III-vlaggenschip garandeert dit klavier een expressieve en authentieke respons, die zelfs de subtielste variaties genuanceerd weergeeft. Een ander voordeel zit hem in de beduidend snellere repetitie. Verder zijn de witte toetsen voorzien van een laag, die er niet alleen uitziet als ivoor, maar ook zo aanvoelt. De toetsen zijn trouwens uit één stuk en voorzien van een vochtigheidsabsorberend materiaal – zelfs de zijkanten zien eruit zoals op een echte vleugelpiano.

Interne Looper

De interne “looper”-functie werd speciaal op de behoeften van toetsenisten en pianisten afgestemd. Hiermee kunt u arrangementen bestaande uit de klanken van de FP-7F zelf en audiosignalen van de microfooningang (zie verderop) in elkaar knutselen – en wel live. Het instrument bevat tevens ritmepatronen met verschillende variaties (intro, begeleiding en slot), wat niet alleen tijdens het schrijven van nieuwe songs van pas komt. Met de optionele RPU-3 pedaaleenheid kunt u de “looper”-functie zonder handen bedienen. Afgewerkte loops kunt u als WAV-bestanden naar een USB-stick wegschrijven en daarna op eender welk moment weer afspelen.

Microfooningang en kooreffect

De FP-7F is uitgerust met een microfooningang en een krachtige harmoniefunctie afgeleid van de BOSS VE-20. Voor de koortjes kunt u kiezen uit 3 harmonietypes: “Duet” (uw eigen stem en 1 harmoniestem), “Trio” (2 bijkomende harmoniestemmen) en “Quartet” (3 bijkomende harmoniestemmen). Voor de toegevoegde harmoniestemmen kunt u instellen dat de koorfunctie de op het klavier gespeelde akkoorden of de akkoordinformatie van de “Session Partner”-patronen moet gebruiken voor het toevoegen van stemmen. Wanneer u een optionele RPU-3 pedaaleenheid aansluit, kunt u de harmoniefunctie met de voet in- en uitschakelen.

Tevens leverbaar in het wit!