BOSS BR-80

BOSS BR-80

Een studio voor onderweg

Klopt, hij is klein, maar wat erin zit is gewoon geniaal! In de MTR-mode (multitrack) beschik je immers over 64 “V”-sporen waarvan je er telkens 8 simultaan kunt afspelen. Verder beschik je over een ritmespoor (stereo!) met een indrukwekkend aantal “grooves” om je inspiratie aan te wakkeren. Over het bedieningscomfort kunnen we kort zijn: BOSS. Wie de recorders van de BR-serie al een tijdje volgt, weet dat dit dik in orde is. Met een equalizer, reverb en “Mastering Tools”, plus onze bekende COSM-versterkersimulaties en effecten voor gitaar, bas en zang heeft de BR-80 gewoon alles in huis om je songs alle kansen te geven.

Jammen met een virtuele band

De eBand-mode van de BR-80 laat je toe met je favoriete muziek te jammen. Gebruik de bijgeleverde “eBand Song List Editor” software om via USB CD-, MP3- en WAV-bestanden van je computer te importeren. Wil je zelf zingen of de solo spelen? Met de “Center Cancel”-functie kun je de originele partij onderdrukken. De eBand-mode kan echter ook voor studiedoeleinden worden gebruikt, omdat je je spel kunt opnemen en de toonhoogte en/of het tempo van het audiomateriaal kunt wijzigen.

Interne stereomicrofoon

De ingebouwde condensatormicrofoon is stereo en voornamelijk bedoeld voor “snelle” opnamen in de Live Rec-mode van de BR-80. De klankkwaliteit van deze micro is zonder meer professioneel. En dankzij dit vernuftig baasje kun je nieuwe ideeën meteen vasthouden om ze nooit meer te vergeten. Alles, wat je in deze mode opneemt, kun je in de MTR-mode van de BR-80 importeren en als uitgangspunt van je nieuwe producties gebruiken.

Uitmuntende effecten

De BR-80 biedt talrijke multi-effecten, die dankzij een nieuwe DSP-chip gewoon superprofessioneel klinken. Met meer dan 40 COSM-versterkermodellen zorg je dat elke gitaar- of baspartij gewoon raak klinkt. Naast uiterst bruikbare presets voor de meest uiteenlopende genres zijn er talrijke programmeerbare parameters, zodat je altijd over de geknipte sound voor je producties beschikt. De effecten voor zangstemmen zijn afkomstig van de BOSS VE-20 en laten toe je stem te dubbelen, koortjes toe te voegen, de toonhoogte te corrigeren enz.

Beste maatjes met je computer

Naast zijn officiële activiteit als volwaardige multitrackstudio kan de BR-80 als USB audio-interface voor je computer worden ingezet. Hij wordt trouwens geleverd met SONAR X1 LE van Cakewalk, een DAW-pakket voor muziekproducties onder Windows. Die samenwerking is zo hecht dat er van latency geen sprake is, terwijl je wel lekker al die mooie COSM-versterkers en effecten kunt gebruiken. De eveneens bijgeleverde “Wave Converter” helpt je bij het uitwisselen van data tussen de BR-80 en SONAR X1 LE of eender welke andere software.