Roland Blues Cube Stage

60 Watt gitaar versterker
Blues Cube Stage: Blues Cube Stage

Muzikale, Hoogresponsieve Versterkerklanken met Tube Logic

Warm, levendig, responsief, dynamisch, elastisch…het zijn allemaal termen die gitaristen gebruiken om de unieke ervaring te omschrijven wanneer ze met hun favoriete lampenversterker spelen. Dankzij Tube Logic van Roland kan deze terminologie ook gebruikt worden tijdens Blues Cube Artist-speelsessies.  De hedendaagse Tube Logic-klank is ingrijpend geëvolueerd sinds de introductie ervan bij de originele Blues Cube-amps begin jaren negentig. Vandaag voorziet Tube Logic heel accuraat het complexe, hooginteractieve gedrag van een klassieke lampenversterker en dat tot in de allerkleinste details. Daardoor is deze gitaarversterker niet louter en alleen een geluidssysteem, maar ook een levendig muziekinstrument. Geweldige feel, distortiecontrole met touch en volume, bloom, sparkle, sag door de stroomvoorziening en meer: àlles waar gitaristen bij een vintage lampenversterker wild van zijn, is in overvloed aanwezig bij de Blues Cube

Podiumklare Versterker voor Professionale Spelers

Met een vermogen van 60-watt is de Blues Cube Artist klaar om live gebruikt te worden. De custom 12-inch luidspreker is specifiek ontworpen voor een maximale klankresponse met Tube Logic. De behuizing met open achterzijde beschikt over een populaire multiplexconstructie die een levendige akoestische klank levert tijdens solo- of groepsperformances.

Clean, Crunch en Dual Tone

De Blues Cube Stage heeft twee onafhankelijk kanalen - een voor een cleane klank, en eentje voor rauwheid. Elk kanaal beschikt over zijn eigen Boost- en Tone-schakelaars om het klankkarakter bij te sturen. De enkelvoudige volumeregelaar van het Clean-kanaal zorgt voor een natuurlijke volle lampenklank met een randje wanneer het geluidsvolume opgedreven wordt.  De variabele gain-controller van het Crunch-kanaal zorgt voor een hele reeks rauwe sounds, van mild naar agressief. De unieke Dual Tone-modus wordt geactiveerd met één druk op de knop en mixt beide kanalen samen voor een eindeloos rijk klankenarsenaal. En net zoals elke andere vintage lampenversterker, houdt ook de Blues Cube van effectpedalen, zodat je de klank nog verder kan personaliseren door je favoriete gain-pedalen aan te sluiten aan de voorzijde van de versterker.

Breed en Open Geluid ongeacht het Volume

Elke gitarist met een lampenversterker weet dat je het volume fors dient op te drijven om de lampen aan de output de beste klank te geven. Het nadeel daarvan is dat het geluid veel te luid is om er buiten een groot podium comfortabel mee te kunnen spelen, al proberen sommigen dat tevergeefs. Met Tube Logic levert de Blues Cube op authentieke wijze de complexe distortion-karakteristieken van output-lampen én hun interactie met de uitgangstransformator. De klank wordt rijker en de feel dynamischer en responsiever naarmate je het totaalvolume verhoogt. Maar, dankzij de variabele Power Control van de Blues Cube, kun je van deze muzikale opgedreven klank ook genieten terwijl je het geluidsvolume aanpast naargelang de situatie: van studio-opnamen naar repetities tot optredens in nachtclubs en daarbuiten.

Onderhoudsvrij en Mild voor je Rug

Met zijn moderne aanpak elimineert de Blues Cube twee van de grootste nadelen die verbonden zijn aan krachtige lampenversterkers voor podiumgebruik - die veelal extreem zwaar en gevoelig zijn voor beschadigingen door trillingen en regelmatig nieuwe lampen nodig hebben, waardoor ze duur in gebruik worden. De Blues Cube daarentegen, is zo goed als onderhoudsvrij. Hij werd nauwgezet ontwikkeld en is lichter op alle punten die de klank niet beïnvloeden. De Blues Cube staat ook garant voor een geweldige lampenklank bij elk optreden, is veel makkelijker in- en uit te laden én er zijn geen lampen om je zorgen over te maken!

Reverb, Voetschakelaars en Directe Opname via USB

De Blues Cube Stage beschikt over reverb en op het achterpaneel bevinden zich jack-ingangen voor het aansluiten van een optionele voetschakelaar, die de bediening op afstand mogelijk maakt van de kanaalkeuze en de Dual Tone-modus. En met de USB-aansluiting wordt het heel makkelijk om de rijke klank van de Blues Cube rechtstreeks met je favoriete computersoftware op te nemen.