Roland Microcube Bass RX

 

De MICRO CUBE RX-versterkers zijn niet alleen klein,  ze maken ook veel herrie– en dit nu eindelijk in stereo! Deze versterkers zijn heuse soundwolven in een compacte schapenvacht. Op het eerste zicht lijkt het een wonder dat zo’n piepkleine versterkers zo krachtig uit de hoek komen. Maar dat is te danken aan de gebruikte stereo-eindtrappen en de vier nieuwe luidsprekers (per RX, wel te verstaan).

  • Stereo-eindtrappen en 4 nieuwe 4”-luidsprekers (10cm).
  • 8 COSM®-versterkermodellen, 6 digitale effecten en chromatische tuner.
  • Rhythm Guide-functie voor een ritmevaste voorbereiding van nieuwe loopjes.
  • AUX-ingang (stereo) voor een CD/MP3-speler, hoofdtelefoon-/opname-uitgang.
  • Werkt op batterijen (6x AA, tot 13 uur bij continu gebruik); adapter wordt echter bijgeleverd.
  • Compacte behuizing met draagriem

 

Nieuwe luidsprekertechnologie 
Deze versterkers mag je gerust een compacte revolutie met een hoogwaardig geluid noemen. En dat is vooral te danken aan het feit dat de gehanteerde luidsprekers speciaal voor de MICRO CUBE RX-serie werden ontwikkeld. 

Stereo-eindtrappen 
De versterkers van de RX-serie bevatten telkens twee speciaal ontwikkelde eindtrappen en vier luidsprekers, die samen goed zijn voor een stereobreedte, die je moet horen om het te geloven. En dan hebben we het niet eens over de hoeveelheid laag die uit deze kleine monsters komt… 

Batterijvoeding 
Beide MICRO CUBE RX-versterkers werken zowel op batterijen als met een (bijgeleverde) adapter. De MICRO CUBE BASS RX is trouwens de eerste basversterker, die op batterijen werkt, zodat er geen enkele reden meer is om de bassist niet mee op straat te nemen. 

COSM-versterkermodellen en digitale effecten 
Gitaristen en bassisten weten al een tijdje wat ze aan de effecten van Roland en BOSS hebben. De MICRO CUBE RX-versterkers bevatten diezelfde technologie, met acht COSM-versterkermodellen, zes digitale effecten, een 3-bands EQ en een chromatische tuner. 

Brede stereo-effecten 
De MICRO CUBE RX-serie bevat stereo-effecten met een kwaliteit waar Roland al een tijdje een patent op lijkt te hebben. De ruimtelijkheid en diepte van de stereochorus- en -reverb zijn gewoon voorbeeldig. 

Rhythm Guide 
Hoewel iedereen wel eens een metronoom nodig heeft om ritmevast te kunnen oefenen, werkt dat monotone getik al snel op de zenuwen van de zwoegende muzikant. De Rhythm Guide-functie van de MICRO CUBE RX-serie bewijst dat het ook anders kan: door gewoon een (virtuele) drummer in de kleine behuizing te proppen. Jij als muzikant hoeft dan alleen nog het juiste patroon te kiezen om aan de slag te kunnen. En omdat dit zo aanstekelijk werkt, ga je die patronen al snel gebruiken om een lekker potje te jammen. 

Uitgangen 
De PHONES/RECORDING-uitgang kan voor twee dingen worden gebruikt: je kunt er een stereo-hoofdtelefoon op aansluiten om in alle rust (?) te oefenen, of hem op twee kanalen van een mengpaneel of een recorder aansluiten om het signaal van de MICRO CUBE RX in optimale kwaliteit op te nemen. 

Ingangen 
De MICRO CUBE RX-lijningang is voor je gitaar/bas of een microfoon bedoeld. Daarnaast zijn er AUX-ingangen (stereo) waarop je een iPod®, een CD-speler of een ander muziekinstrument kunt aansluiten