Casio Privia PX130

Casio Privia PX130 zwart
VAN € 699,= VOOR

Het begin van een welluidende vriendschap

De PRIVIA PX-130 maakt het voor iedereen eenvoudig om qua klank en design op topniveau de fascinerende wereld van het pianospelen binnen te treden en motiveert op deze wijze de speler om zijn kunnen voortdurend te perfectioneren. Het instapmodel is met zijn11,2 kg zeer licht en bovendien eenvoudig te bedienen. Met de Piano Setting-toets verkrijgt u met één druk op de knop de Grand Piano-klank. Split- en layer-functie en digitale effecten inspireren tot creatief muziek maken en het nieuwe luidsprekersysteem overtuigt met een sensationeel klankvolume.

16 AiF-klankkleuren

De uitstekende AiF-klankopwekking genereert 16 uitstekende klankkleuren, die zich zowel in de klassieke klavierliteratuur alsook in andere genres volledig ontplooien.

Linear Morphing AiF

De innovatieve AiF-klankkleuren leveren een eersteklas klank, die zowel bij het spelen van klassieke muziek als andere genres volledig tot zijn recht komt en voor zachte overgangen tussen de afzonderlijke samples en de dynamische niveaus zorgt. Dankzij complexe stereo-opnamen van een hoogwaardige concertvleugel (samples) met 4 dynamische niveaus beleeft u een bijzonder authentieke klank en kunt u op alle tussenliggende niveaus van piano tot forte spelen zonder enige klankvervorming of hoorbare overgangen.

128-stemmige polyfonie

Zorg voor een pianoklank van absolute topklasse. De uitbreiding van de stemmen maakt van de interpretatie van complexe werken een waar genoegen en maakt het uitnodigende akkoordenspel net zoals het intensieve gebruik van het demperpedaal mogelijk.

"Tri-Sensor" gescaleerd toetsenbord met hamermechaniek

Piano-feeling: de gescaleerde hamermechaniek met de 88 gewogen toetsen met dynamische aanslag is gemaakt naar het voorbeeld van een concertvleugel en zorgt voor een authentiek speelgevoel. Dankzij een derde sensor in het toetsenbord zijn bijzonder snelle speeltechnieken mogelijk zonder dat de tonen onnatuurlijk afgekapt worden.

Sequencer (recorder)

Met de sequencer (2 sporen/1 song) kunnen snel en ongecompliceerd eigen ideeën in realtime worden opgenomen (capaciteit: 5.000 tonen).

Twee Piano Setting-knoppen

Pianoklank geheel naar uw smaak: Met de Piano Setting-toets verkrijgt u met een druk op de knop de Grand Piano-klank. U kunt daarbij kiezen uit twee instellingen: "classic" voor een milde, beschaafde klank en "modern" met een meer helder, briljant karakter.

Hoogwaardige DSP-effecten

De PX-130 brengt de hoogwaardige klank van een topconcertvleugel met uitstekende reverbeffecten digitaal in scène. De simulatie van de snaarresonanties via het CASIO-effect "Acoustic Resonance" maakt de klankbelevenis volkomen.

60 songs

Om te luisteren, mee te zingen en mee te spelen: Op uw PX-130 zijn 60 songs in de beste geluidskwaliteit opgeslagen.

8 digitale effecten

Live voor publiek of in de woonkamer: met steeds 4 reverb- en 4 chorus-effecten is de klankvariëteit van uw keyboard compleet.

88 toetsen

Piano-feeling: het progressieve hamermechanisme van de 88 gewogen toetsen met dynamische aanslag is gemaakt naar het voorbeeld van een vleugelpiano en zorgt voor een authentiek speelgevoel.

Duet-functie

Ideaal voor het onderwijs: met de nieuwe Duet-functie kunnen docent en leerling parallel spelen. Het toetsenbord van de PX-130 kan worden verdeeld in twee gedeelten die elk afzonderlijk kunnen worden getransponeerd.

PANEL-Lock

Veilig: met de functie PANEL-Lock wordt het bedieningsgedeelte tijdens het spelen beschermd tegen per ongeluk verstellen.

Metronoom

In de maat blijven: de geïntegreerde metronome helpt u in het ritme te blijven.

2 hoofdtelefoonaansluitingen

Dubbel genot: twee hoofdtelefoonaansluitingen staan te uwer beschikking.

Pedaal // 3 pedalen

Er wordt een pedaal zonder extra demperfunctie meegeleverd. Optioneel is het 3e pedaal SP-32 met extra demperfunctie leverbaar.

Krachtig luidsprekersysteem

Volumineus: het drukvolle 2-wegsysteem met vier luidsprekers en twee keer 8 watt uitgangsvermogen geeft de sound gericht af.

USB Plug & Play/song expansion

De USB/MIDI-aansluiting biedt de mogelijkheid via de "song expansion“ meer midifile-songs in het interne geheugen te laden. De geheugencapaciteit ligt bij 65 KB, waardoor uitbreiding met maximaal 1 song mogelijk is. Dankzij Plug & Play hoeft geen software van cd-rom te worden geïnstalleerd en de USB-driver is zowel Mac- als Windows-compatibel (onder Windows XP/Vista en Mac ab OSX).